Voldoende water

Het is zeer belangrijk om het gazon gedurende de eerste weken voldoende water te geven. De wortels zijn nog steeds niet sterk en diep genoeg om alles op hun eentje te doen, ze hebben uw hulp nog hard nodig. Afhankelijk van de weersomstandigheden volgt u best de richtlijnen uit de laatste stap van het leggen van de zoden.

Volvoende Water Geven

Eerste maaibeurt

Zeven tot tien dagen na het leggen van de zoden plant u best uw eerste maaibeurt. Doe dit op de hoogste stand van uw grasmaaier, enkel de topjes moeten worden afgemaaid (niet korter dan 5 cm). U mag het groeipunt van het gras niet raken, dit belemmert de vooruitgang van het gras. Bij de volgende maaibeurten mag u de maaihoogte steeds korter zetten, tot u uiteindelijk de gewenste maaihoogte bereikt. Regelmatig maaien stimuleert eveneens een goede, stevige wortelvorming.

Vastliggen graszoden

U kan ten volle van uw nieuwe gazon beginnen te genieten wanneer u de grasmat niet meer kan opheffen, als u al eerder uw gazon in gebruik neemt bestaat het risico dat de matten verschuiven omdat ze nog niet zijn vastgegroeid.

Resultaat= Prachtig Nieuw Gazon2

Eerste bemesting

Vergeet niet om uw nieuwe gazon na 6 tot 8 weken (wanneer de wortels vastzitten) reeds voor de eerste maal te bemesten. Gebruik een organische meststof. Een chemische meststof zal uw grasmat verbranden. Wij raden de organische Gazonmeststof van DCM aan. Tijdens het groeiseizoen herhaalt u deze bemesting best elke 6 tot 8 weken.