In het voorjaar heeft elk gazon een goede basisbemesting nodig. Dit zorgt ervoor dat de grasmat er na de winter weer mooi en sterk bij komt te liggen. In de lente moet de groei snel op peil komen zodat het gazon weer sterk wordt en het gras vlug weer een aaneengesloten tapijt vormt.

Gazon Start

DCM Meststof Gazonstart herstelt snel een beschadigd of uitgeput gazon en is dus ideaal na de winter, na het verticuteren of na een zeer droge periode. Deze meststof van DCM is de perfecte voorjaarsmeststof met snel resultaat en een lange nawerking. U heeft ongeveer 0,3 tot 0,5 kg per 10m² nodig. Met een zak van 10 kg doet u dus ongeveer 250 m², met eentje van 20 kg wordt dat ongeveer 500 m². 

Gazon Pur

Heeft u last van mos? Dan kan DCM Organische Meststof Gazon Pur in het voorjaar dit probleem voor u oplossen. Dit uitgekiend 2-in-1 product bevat een meststof en een indirecte werking tegen mos. Na een paar dagen ziet u reeds verschil, het mos verkleurt. De volgende 3 weken wordt het mos geel en sterft het af, waarna u het met een verticuteerbeurt helemaal kan verwijderen. Naast de werking tegen mos bevat deze meststof ook kalium om de grasmat te versterken tegen droogte, vorst en betreding. 

Meer informatie over deze producten vindt u op de website van DCM.